Popular Posts

Saturday, 26 July 2014

Mohonku di akhir Ramadhan...

Mohonku di akhir Ramadhan ...

Ya Allah ...
Janganlah Engkau jadikan puasa ini sebagai puasa yang terakhir dalam hidupku. Seandainya Engkau menetapkan sebaliknya maka jadikanlah puasa ini sebagai puasa yang dirahmati , bukan puasa yang sia-sia.

Seandainya masih ada padaku dosa yang tidak Engkau ampuni dan dosa yang menyebabkan aku diseksa kerananya , sehingga terbitnya fajar malam ini  atau sehingga berlalunya bulan penuh barokah ini , maka ampunilah segalanya wahai yang paling pengasih ...

Ya Allah ...
Terimalah puasaku dengan sebaik-baik penerimaan , perkenankanlah kepadaku keampunan , kemurahan dan keredhoanMu. Sehingga Engkau memenangkanku dengan segala kebaikan dan segala anugerah yang Engkau curahkan di bulan ini.

Selamatkan aku di dalamnya dari kebimbangan terhadap bencana yang mengancam  dan dosa yang berterusan. Demikian juga dengan rahmatMu , golongkan aku dalam golongan orang-orang yang mendapatkan keutamaan di malam al-Qadar. Malam yang telah Engkau tetapkan sebagai malam yang lebih baik daripada seribu bulan.

Ya Allah ...
Semoga perpisahanku dengan Ramadhan kali ini bukanlah perpisahan untuk selamanya.  Moga aku dapat kembali bertemu pada Ramadhan mendatang dalam keadaan penuh harapan akan keredhoanMu ...


Akhir Ramadhan 2014

Lukis jea ... 'bila...'

                         Lukis jea ... 'bila...'


Hmm...hidup adalah suatu perjalanan yang
panjang. Moga akhir perjalanan ini
menemukan aku kebahagiaan abadi...