Popular Posts

Friday, 6 May 2016

Lukis jea ... dari kawan kepada kawan



Lukis jea ...
Dari kawan kepada kawan

Seorang kawanku whtsapp gambar utk kulukis.
Setelah siap ... itulah hasilnya.
Tapi dia tak nak lak hard copynya.
(Selama ni teman2 yg minta aku lukis mesti nak hard copy gambar dorang-mmg itupun tujuan org minta gambarnya dilukis)

So aku buat kesimpulan ...
Kawan aku ni saja nak uji skill aku ... hrmmm
Hmm...akuni melukis semata2 kerana minat n sedikit  bakat kurniaan Allah.
Tak belajar pun teknik melukis dr yang mahir.
Kalau adapun masa zaman sekolah dulu masa matapelajaran lukisan. Takat menengah rendah jea.
Lagi pula, budak aliran sains mana ada kelas lukisan yang proper.

Oh ada satu lagi ... masa diploma pendidikan, aku ambil kursus elektif , lukisan dan puisi utk 1 semesta. Adalah skit belajar pasal ton warna dan ada gak hasilkan puisi masa tu.

Takat tu jelah pengajian aku tentang lukisan ni. Lain2 dr pengalaman dan latihan. Bukan pengalaman aku saja malah zaman U dulu, aku rajin gak tengok pelukis2 di pasar seni KL melukis ... dah mmg minat. Berdiri lama pun sanggup! >__<
(Hmm...dah merepek tentang aku pulak. Baik berhenti di sini)


-peace-
>__<
Dah tak nak hard copy n kata lukisan tu aku punya, so aku muatkanlah hasil kerjaku dlm blog ni. Kira fairlah kan.